oude meuk

Prijs

Gouden Krekel

Trofee

Jaarlijkse prijs voor de meest indrukwekkende podiumkunstenproductie voor kinderen en jongeren in Nederland.

Tot 2006 de 1000 Watt Prijs, een gezamenlijk Nederlands/Vlaams project. Die was weer een samensmelting van de vroegere Hans Snoekprijs en de Vlaamse Signaalprijs

Vanaf 2006 krijgen de genomineerden ook een prijs: de Zilveren Krekel.
De prijs gaat over een kalenderjaar en niet over het toneelseizoen; de prijs voor 2000 wordt dus uitgereikt in 2001. Moose houdt in dit dossier het jaar van uitreiking aan; enige verwarring blijft mogelijk.

De winnaar krijgt: 25.000 euro
De prijs wordt uitgereikt door: VSCD
De prijs bestaat sinds: 2001

zie ook: www.vscd.nl/prijzen_detail.php?id=403



Bij deze prijs hoort:

Winnaar

Winnaar in 2002: 'Ola Pola Potloodgat', Bronks

Nominaties:

  • 'Maanvirus' van Theater Artemis
  • 'Bremen is niet ver' van HETPALEIS
  • 'Zeven' van Inne Goris, productie Bronks
  • 'Ola Pola potloodgat' van Pascale Platel, productie Bronks

De jury: Bart van Mossel (Leidse Schouwburg), Wim van Stam (Hans Hof Ensemble), Ingrid Melman (Theater De Lieve Vrouw), Johan De Paepe (schrijver/acteur/regisseur), Eddie Guldolf (Cultureel Centrum De Velinx-Tongeren), Sophie van Weert (Cultureel Centrum Strombeek-Grimbergen) en voorzitter Nicole Petit (VZW Mon Petit).

Uit het juryrapport:
"We hebben gekozen voor een surreƫle vormgeving, voor de eenvoud, voor de uitnodigende interactie met het publiek, jong en oud, voor de warme koestermomenten, voor de frisse wind, voor de humor in een ogenschijnlijk maar allerminst vrijblijvend geheel. Lang leve de fantasie!"

Pascale Platel ontving de prijs uit de handen van Hans van den Boom, de artistiek leider van Stella Den Haag, die vorig jaar de eerste 1000 Watt Prijs in ontvangst nam.

terug naar het overzicht van de winnaars

praat mee

schrijf een mini