oude meuk

Prijs

Gouden Krekel

Trofee

Jaarlijkse prijs voor de meest indrukwekkende podiumkunstenproductie voor kinderen en jongeren in Nederland.

Tot 2006 de 1000 Watt Prijs, een gezamenlijk Nederlands/Vlaams project. Die was weer een samensmelting van de vroegere Hans Snoekprijs en de Vlaamse Signaalprijs

Vanaf 2006 krijgen de genomineerden ook een prijs: de Zilveren Krekel.
De prijs gaat over een kalenderjaar en niet over het toneelseizoen; de prijs voor 2000 wordt dus uitgereikt in 2001. Moose houdt in dit dossier het jaar van uitreiking aan; enige verwarring blijft mogelijk.

De winnaar krijgt: 25.000 euro
De prijs wordt uitgereikt door: VSCD
De prijs bestaat sinds: 2001

zie ook: www.vscd.nl/prijzen_detail.php?id=403Bij deze prijs hoort:

Winnaar

Winnaar in 2004: 'Drie Zusters', Zeven/Inne Goris

Nominaties:

De jury: Fons Dejong (voorzitter), Katja Brenninkmeijer, Elke van Campenhout, Paul Neefs, Mariëlle Pals, Jan Staes en Willemijn in ’t Veld.

Uit het juryrapport: "Drie Zusters is een voorstelling die zich waagt op het domein van het conceptuele. Die bij sommige juryleden reminiscenties opriep aan minimal music, beeldende of conceptuele kunst. Een voorstelling die zich zowel qua onderwerp, vormgeving, tekst als enscenering ver houdt van het gebruikelijke kindertheateridioom. Het is een voorstelling die zich op extreem doorgedreven wijze houdt aan zijn eigen uitgangspunten (…) Daarom wil de jury deze voorstelling ook honoreren: omdat ze discussie oplevert, en omdat ze ons, het publiek en andere makers dwingt tot persoonlijke stellingname".

zie ook: www.jeugd-theater.nl

terug naar het overzicht van de winnaars

praat mee

schrijf een mini