oude meuk

Prijs

VVTP Theaterfoto Prijs

Trofee

Jaarlijkse prijs voor scènefoto\'s van Nederlandse concerten of theatervoorstellingen. De foto moet gebruikt zijn bij de promotie van de voorstelling.

Ingesteld door de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) om fotografen te belonen die de schoonheid en de emotie van de vluchtige kunstvorm theater tijdloos weten vast te leggen.

De winnaar krijgt: 25000 en een kunstwerk van Franz Bodner
De prijs wordt uitgereikt door: Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP)
De prijs bestaat sinds: 2006

zie ook: www.vvtp.com

Winnaar

Winnaar in 2007: Sjouke Dijkstra

Nominaties:
Sjouke Dijkstra voor een foto van de voorstelling Onschuld (Ro-theater)
Sjouke Dijkstra voor een fotoserie van Richard III (Ro-theater)
Hans Gerritsen voor Affi (Scapinoballet)
Diederik de Klerk voor Noabers (St. Peergroup)

De jury: Patricia Steur, Jan Gras, Hans Kemna en Vincent Mentzel

Uit het juryrapport: "De jury was zeer onder de indruk van alle inzendingen en vooral van de hoge kwaliteit hiervan. Theaterfotografie gaat met al zijn facetten nooit vervelen en het is te zien dat men het vak zeer serieus neemt waardoor het zich in een hoog tempo ontwikkeld. De jury heeft weer veel geleerd van de fotografen en raakte zeer geïnspireerd. Fotografen zoals Sanne Peper en Hans Gerritsen die heel strak fotograferen en beelden maken waar niet aan te snijden valt. Ook de mensen die buiten de staging gaan worden steeds interessanter, er komt meer beweging in de foto want het hoeft niet zo scherp."

De jury over de winnende foto van Sjouke Dijkstra: "Het is een zeer aangrijpende foto van acteur Brite Omansa Richards met een prachtige verstilde emotie. De man in dit mooie decor zuigt je heel ongedwongen mee in het drama. De foto is mooi gestyled en zeer intiem. Je voelt je bijna een voyeur en je zou je betrapt voelen als hij je plotseling aankijkt waardoor je snel weg zou kijken. Dit is één van de mooiste theaterportretten die er is. Tevens moet de lichtontwerper Marc Heinz in dit geval zeker niet vergeten worden."

terug naar het overzicht van de winnaars

praat mee

schrijf een mini