oude meuk

Onderwerp

soapies (5 nieuwsberichten)

  • In Amsterdam is actrice Frédérique Huydts overleden aan de gevolgen van kanker. In 1989 studeerde ze af aan de Toneelacademie Maastricht en hoewel Huydts vooral bekend werd door haar rol als Annet in GTST en door andere televisieseries stond ze ook regelmatig op het toneel. Zo speelde ze een aantal keer in het gezelschap Mussen en Zwanen van Haye van der Heijden en samen met Rik Engelkes in Gek van liefde van Sam Shepard. In 2004 werd bij Huydts darmkanker geconstateerd. Hoewel ze na een lange behandeling in 2006 genezen werd verklaard, speelden de klachten kort voor haar dood weer op. Frédérique Huydts is 38 jaar geworden. (Redactie, 4/4/06)


  • MTV gaat samen met Rick Engelkes Producties theaterproducties voor jongeren maken. De eerste productie wordt 'MTV presents: Sexual Perversity' en komt rond november dit jaar op de planken. "MTV en REP willen de theatermarkt verder openbreken voor een eigentijdse doelgroep en jong theatertalent stimuleren", aldus de twee bedrijven.
    REP maakte al eerder voorstellingen voor jongeren zoals 'Onze Jeugd!' met oa. Katja Schuurman en 'Tape' met Medina Schuurman, Tygo Gernandt en Cas Jansen. De titel 'Sexual Perversity' lijkt te verwijzen naar het stuk 'Sexual Perversity in Chicago' van David Mamet dat in 1986 succesvol werd verfilmd onder te titel 'About last night...' met toen-nog-brat-packers Demi Moore en Rob Lowe. (ANP, 9/1/06)

  • Het is een beetje wennen voor de soapies in 'Onze jeugd', maar ze zijn erg enthousiast. "Het is niet alleen maar amusement, het is ook heel meeslepend", aldus Johnny de Mol. Maar wel met veel lachen gelukkig. "Je kunt op verschillende manieren vertellen dat de wereld kut in elkaar zit," vindt mede-ster Katja Schuurman. "Ik heb veel geweldig toneel gezien, maar sommige regisseurs hebben de neiging het allemaal erg zwaar te doen. Neem 'Mind the Gap' van Toneelgroep Amsterdam: vreselijk. Moet ik drie uur lang horen dat het leven één doffe ellende is? Dat wist ik al." Regisseur Peter de Baan is blij: "Het is verschrikkelijk leuk om te werken met mensen die zeggen: 'Zijn dit nou coulissen?' Of hoe ze reageren op de eerste lach uit de zaal." Hij schat in dat de voorstelling een nieuw publiek trekt: "Misschien zijn onze bezoekers wel eens naar cabaret of musical geweest, maar naar gewoon toneel niet. Dit is ook nog eens echt praattoneel. Er worden geen liedjes gezongen, er zijn geen huisdieren op het toneel en er wordt niets uit-of aangetrokken. Ja, ik vind dit echt propaganda voor het toneel." (Parool, 8/5/03)


  • '42nd Street' wordt de grootst opgezette reismusical die Nederland ooit gekend heeft. 38 acteurs en dansers reizen mee met de nieuwe Joop-musical die op 17 september in première gaat in Carré in Amsterdam. In de hoofdrollen staan Mariska van Kolck, Bart Oomen, Gerrie van der Klei (die inmiddels Cox Habbema weer heeft afgelost in 'Python, als liefde je wurgt') en Angela Schijf (GTST, 'Hertenkamp'), die haar podiumdebuut maakt. Martine Bijl maakt haar debuut als vertaalster. (AD, 19/4/00)

  • Pauline van Rhenen heeft voor haar rol als Aake Reitsema in 'Onderweg naar Morgen' het Gouden Beeld voor de beste soap-actrice gekregen. Van Rhenen won eerder enkele belangrijke theaterprijzen: in 1979 de Colombina, in 1980 de Prosceniumprijs en in 1986 de Albert van Dalsumprijs. (Telegraaf, 14/10/98)


praat mee

schrijf een mini