oude meuk

Dossier verkiezingen

Programma LPF

Cultuur en Media

De LPF wil kunst en cultuur dichter bij de mensen brengen. Vooral bij mensen die er niet vanzelfsprekend al mee in contact komen. Paars I en II hebben vooral aandacht besteed aan cultuur met een grote 'C'. De LPF wil ook cultuur met een kleine 'c' stimuleren. Niet door cultuur bij mensen op te dringen, maar wel door drempels te verlagen en ervoor te zorgen dat mensen beter op de hoogte worden gebracht van het aanbod.

Er wordt gewerkt aan initiatieven als de jaarlijkse verkiezing van de culturele hoofdstad van Nederland, cultuurschool van Nederland, de tienritten cultuurkaart (voor schoolverlaters) en de Nationale Uitlijn (n ticketlijn voor alle cultuur in Nederland, van bioscopen tot amateurtoneel). De LPF juicht projecten als 'Kunstenaars in de klas' en 'Cultuur en school' toe. Daarnaast is de LPF voorstander van het stimuleren van regelingen die cultuur ook in financieel opzicht aantrekkelijk maken, zoals het cultureel beleggen en het sponsoren van kunst en cultuur door het bedrijfsleven en particulieren.

De publieke omroep in Nederland is aan vernieuwing toe. Daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen wat er precies anders moet. De LPF is voor vernieuwing, maar wil zorgvuldig en weloverwogen te werk gaan. Allereerst moet worden vastgesteld wat nu eigenlijk de functie van een publieke omroep in het brede Nederlandse mediabestel zou moeten zijn. Als dat duidelijk is, is het zaak om uit te rekenen wat zoiets mag en moet kosten. Zodat uw belastinggeld bijdraagt aan een sterke, vernieuwde publieke omroep, passend in deze tijd.

Integratie is een van de hoofdthema's van de LPF. Dat geldt ook voor herstel van normen en waarden. In onze samenleving is behoefte aan meer respect voor elkaar en meer communicatie tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Media en cultuur zijn belangrijke factoren in deze ontwikkeling. De LPF wil daarom een directe koppeling van de vakgebieden media en cultuur met het debat over normen en waarden.

  • Meer cultuur voor meer mensen.
  • Een sterke publieke omroep, passend in deze tijd.
  • Integratie, normen en waarden verweven met cultuur en media.
  • Stimuleren van de eigen folklore als bindende factor.
  • Veel minder geweld op televisie.
  • Meer aandacht voor grote prestaties.

Uit het verkiezingsprogramma 'Politiek is Passie', te bekijken op: www.lijstpimfortuyn.nl

praat mee

schrijf een mini