oude meuk

Dossier verkiezingen

Programma D66

Diversiteit in cultuur en media

Wie cultuur echt belangrijk vindt, moet bereid zijn te investeren. D66 wil een breed aanbod van cultuurvoorzieningen. De overheid treedt op als cultureel planoloog door het scheppen van een goede infrastructuur. Het cultuurbudget moet structureel worden verhoogd tot één procent van de rijksuitgaven. Hiermee krijgen nieuwe cultuuruitingen een kans.

D66 wil een sterk programmeringfonds dat ook buiten de Randstad interessante voorstellingen stimuleert. Koppelsubsidies versterken de tendens dat particulieren en bedrijven op grotere schaal cultuuruitingen financieren.

De deelname van jongeren aan cultuur kan beter. Cultuur in het onderwijs dient versterkt te worden. De inbreng van migranten aan cultuur en media moet gericht worden gestimuleerd. D66 wil culturele evenementen in de open lucht bevorderen. Een betere toegankelijkheid van musea vereist ruimere openingstijden en gratis toegang voor jongeren tot eenentwintig jaar. Moderne informatie- en communicatiemiddelen moeten in musea een grotere rol spelen. Kunst moet uit de kelder.

Uit het verkiezingsprogramma 'Toekomst in eigen hand', te downloaden op: www.d66.nl

praat mee

schrijf een mini