oude meuk

Forum

Als u een bijdrage aan het forum wilt doen moet u een geregistreerde Mooser zijn. Registreren is eenvoudig en gratis

Log in of Registreer


Hommage aan Wim Hogenkamp

Iedere eerste woensdag van de maand bij MVS-radio Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein
http://www.mvs.nl/radio/dollywimhogenkamp.htm

Woensdag 6 februari van 19.00 - 20.00 uur

Maandelijks radiomagazine voor holebi’s en hotero’s Met een knipoog naar De Bonte Dinsdagavond Trein, het legendarische radioprogramma waarin Snip en Snap travestie in Nederland op de kaart zetten, presenteert Dolly Bellefleur iedere eerste woensdagavond van de maand: Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein.

Start tweede seizoen
Het is deze maand een jaar geleden dat Dolly's Bonte Woensdagavond Trein voor het eerst werd uitgezonden. Het tweede seizoen dendert de trein voort en zal er onder leiding van La Bellefleur worden gediscussiëerd over de meest uiteenlopende actuele onderwerpen.

Those were the gays: Wim Hogenkamp (1947-1989) Nieuw dit seizoen is de rubriek Those were the gays waarin aandacht zal worden besteed aan homoseksuele helden. Het betreft roze pioniers van diverse pluimage die in de vergetelheid dreigen te raken. De uitzending van 6 februari staat volledig in het teken van Wim Hogenkamp. Deze tekstschrijver, zanger en cabaretier schitterde in de jaren zeventig en tachtig in diverse (solo)programma's. In 1978 won hij de Louis Davidsprijs en in 1979 ontving hij een Edison voor zijn lp Heel gewoon, waarop bijvoorbeeld een nummer staat over transseksuelen. Hogenkamp was tevens de motor en het brein achter het Amsterdamse theaterrestaurant De Suikerhof. Aan de veelbelovende loopbaan van Wim Hogenkamp, die vanwege zijn bijzondere talent door Seth Gaaikema wel een witte neger werd genoemd, kwam op 5 februari 1989 een bruut einde. Hogenkamp werd vermoord in zijn woning in Amsterdam. In de studio praat Dolly met Heddy Lester (voor wie Wim diverse liedjes schreef waaronder de songfestivalkraker De Mallemolen), Hanny Kroeze (leading lady bij Wim in de Suikerhof) en Marc Didden (cabaretier die voor zijn cd Hogenkamp met een zachte G liedjes hertaalde in het Limburgs). Last but not least zijn te gast Babs Hogenkamp (zus) en Rob Hogenkamp (broer). Laatstgenoemde heeft tot 2000 de Suikerhof voortgezet en vormt met Hanny Kroeze, Annemarie Henselmans en Rob Roeleveld de cabaretgroep Middelbare Meiden die nog steeds enkele nummers van Wim Hogenkamp op hun répertoire hebben staan.

MVS nu wereldwijd te beluisteren!
MVS-radio, de gay omroep van Amsterdam is te beluisteren in en rond Amsterdam via Salto Stads FM: 106.8 FM ether en 103.3 FM op de kabel. Buiten genoemde regio is het nu mogelijk de uitzending wereldwijd LIVE te beluisteren via de website www.salto.nl Uitzending gemist? Het is mogelijk om programma's tot twee maanden terug te beluisteren.

Zin in een voorproefje?
Luister hier naar een nummer van Wim Hogenkamp gezongen door Ruud Douma alias Dolly Bellefleur. http://www.mvs.nl/radio/dollywimhogenkamp.htm
dollyb 28/01/2008 17:04

terug naar het forum

praat mee

schrijf een mini