oude meuk

Forum

Als u een bijdrage aan het forum wilt doen moet u een geregistreerde Mooser zijn. Registreren is eenvoudig en gratis

Log in of Registreer


< vorige - pagina 3 - volgende >

Acteurs en Actrices gezocht

Theatergroep Thomas zoekt:
-acteur (m / 17-19 jaar)
-acteur (m/speelleeftijd ong 50 jr.)
-actrice (v/ speelleeftijd ong 50 jr)

Het is belangrijk dat je spelervaring hebt.

voor de nieuwe productie (première najaar 2008). Repetities iedere dinsdagavond vanaf 19.30 uur vlakbij station Amsterdam Amstel. De eerste repetitie is op 8 januari 2008.

Theatergroep Thomas maakt producties met de hele groep, onder leiding van regisseur Sanne van Willenswaard. We vinden het heel belangrijk dat iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen. Daarom bezoeken we regelmatig samen voorstellingen en is onze regisseur ook bevoegd theaterdocent. De tekst is gescheven door Roos van Rijswijk. Deze productie wordt de 5e op een rij.

We werken met mensen van verschillende leeftijden. Omdat we van januari tot oktober 2008 werken, kun je geen auditie doen als je dit jaar eindexamen doet.

Auditie: dinsdag 13 november ’s avonds in Amsterdam centrum.

Je kunt je aanmelden via info@theatergroepthomas.nl. We vinden het leuk als je iets over je jezelf en je theaterervaring vertelt en horen graag waarom jij bij Theatergroep Thomas wilt komen spelen. De auditie bestaat uit een aantal speloefeningen en een korte dialoog.

Voor meer informatie: mail ons of kijk op www.theatergroepthomas.nl of op ons weblog: theatergroepthomas.web-log.nl. Dat geeft een goed beeld van ons.
TheatergroepThomas 06/11/2007 12:45

Reageer!



UITNODIGING OPNAME DE KUNST

In De Kunst (Kunst- en Cultuurprogramma van NPS) van zondag 28 oktober gaan we het hebben over de Oblomov, de klassieke figuur uit de nog altijd veel gelezen en alom geprezen Russische roman Oblomov uit 1858 van Ivan Goncharov.

Het Zuidelijk Toneel komt deze week met het toneelstuk Oblomov en in De Kunst praat acteur Bert Luppes over zijn rol in dit stuk. Verder is te gast Rusland-correspondent en schrijver Pieter Waterdrinker die probeert de Russische ziel bloot te leggen.

Datum: zondag 28 oktober 2007
Aanvang: uiterlijk 16.25 uur
Opname: 17.00 – 17.45 uur
Locatie: De Plantage (Amsterdam)

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Aanmelden kunt u doen voor dinsdag 23 oktober 2007 bij Lisette Bons van de NPS: publiekdekunst@nps.nl. Graag duidelijk naam, telefoonnummer en e-mailadres vermelden.

Misschien tot ziens bij De Kunst!
DeKunst 17/10/2007 13:38

1 Reactie(s):
 Jvkessel (21/10/2007 01:56): Re: UITNODIGING OPNAME DE KUNST



Cultural Governance

Sinds enkele jaren bestaat er bij besturen van stichtingen zoiets als 'Cultural Governance'. Ik ben erop gestuit door enkele verwikkelingen met het bestuur van het plaatselijk centrum voor kunstzinnige vorming hier in de regio Eindhoven. Helmond heeft gelukkig een zelfstandige stichting, en veel provincieplaatsen hebben nog een eigen muziekschool. Ook al dreigen die steeds vaker te worden opgedoekt, zoals in Bladel.
Ik spreek hier wel over 'besturen', maar vaak vervult de directeur de rol van bestuur. De directeur heeft dan mandaat van de Raad van Toezicht. Zo'n Raad van Toezicht wordt niet eens genoemd in het Burgerlijk Wetboek.
De Raden van Toezicht houden zich zoals gezegd aan het handvest 'Cultural Governance' (zie gelijknamige website). Inspraak en medezeggenschap van gebruikers, vrijwilligers of publiek bestaat hierin eenvoudigweg niet. De pagina's over jaren '60 en Aktie Tomaat zijn uit de culturele geschiedschrijving gescheurd.
De vraag is echter of dit zo maar kan. Als rechten van burgers worden aangetast, dan moeten zij tegenwoordig grijpen naar burgerlijke en politieke rechten die erkend worden middels internationale verdragen, zoals het internationaal verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten. Dat garandeert het recht op een eigen cultureel leven. Nederland heeft bijv. het Unesco-verdrag inzake culturele diversiteit nog niet getekend. Daarin wordt iets gezegd over billijke toegangsprijzen. Immers, is er nog wel sprake van een cultureel leven als de toegangsprijs voor een theatervoorstelling boven de 25 euro ligt? Reken daarbij de prijs voor het vervoer naar de schouwburg.
Ook het VN-Kinderrechtenverdrag zegt iets over rechten van kinderen op een culturele ruimte voor zichzelf. Denk even aan de Kinderboekenweek, een bibliotheekfiliaal dat wordt wegbezuinigd, en de al genoemde muziekschool. Niet dat je elk kind nu naar ballet- of pianoles moet sturen. Dat is niks voor allochtonen. Laat kunst en cultuur bij de Rijken blijven, zoals de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen ook al wil. Tracht dan met marketing de lege stoelen op te vullen, en iedereen is tevreden. En wat die lege zalen betreft: iets mooiers kan een ambtenaar op OCW zich toch niet wensen? Bovendien is de subsidie landelijk, centraal geregeld. De provincies en de steden betalen alleen ad hoc wat bij voor de ww-trekkers. Het UWV moet het maar accepteren. En de gemeenten die niet eens stadsrechten hebben, wel, zij kunnen hooguit een kleine zaal exploiteren. Youp van 't Hek kan er zijn try-outs in de provincie testen. Het volk wil cabaret en patat, en dus zal het dat krijgen ook. Als domme lama's staan ze te spuwen op het toneel. Want wij vragen er immers om?
 Jvkessel 08/10/2007 14:49

Reageer!



Pleidooi

Beste vakgenoten en geinteresseerden,

Afgelopen zondagavond (9-9-2007), hebben ondergetekenden naast de rode loper voor de Amsterdamse Stadsschouwburg, waar de genodigden voor het Grote Gala der Nederlandse Theater over naar binnen liepen, het volgende pleidooi uitgedeeld: http://www.opiumvoorhetvolk.com/stuff/pleidooi_zie_inhoud.pdf

Het is een behoorlijk herschreven versie van het verhaal dat we afgelopen winter ook in Waterstof.nl publiceerden, de electronische nieuwsbrief van de Waterlandstichting.

We pleiten in dit stuk om de inhoudelijke sjablonen van de jaren zeventig voor goed van het toneel te laten verdwijnen, en meer energie te steken in het opbouwen van een relevante inhoud voor voorstellingen. We denken dat een toneel dat tracht de mensen in de zaal iets over hun leven te vertellen, wat relevant is, maar waarvan ze zich zelf nog niet of nauwelijks bewust waren, een veel vitaler toneel zal zijn.

Met name van generatiegenoten hebben we er veel positieve reacties op gekregen, zij het ook zeker een paar kritische geluiden.

Van oudere vakgenoten hebben we nog niets gehoord. Als u hier een reactie op dit stuk kunt en wilt geven, graag.

Tom Helmer en Willem de Vlam,
Opium voor het Volk
 TH 12/09/2007 09:46 [link]

Reageer!



n8 presenteert: nachtsalon Backstage in het Theatermuseum!

Vrijdag 14 september organiseert het Theatermuseum i.s.m. de Stichting Museumnacht een nachtsalon in het museum. Dit is een uitgaansavond, gevuld met een mix van muziek, theater en meer. De avond staat volledig in het teken van Backstage: wat gebeurd er allemaal achter de schermen van theater?


PROGRAMMA

&#9679; Zwaar Water - live hoorspel van Maarten Ornstein met o.a. Ariane Schluter)

&#9679; susies haarlok - muziektheater onder de vleugels van Orkater).

&#9679; Een gesprek met de makers van deze voorstellingen o.l.v. acteur Michel Sluysmans

(Annette Speelt);

&#9679; Workshops over de verschillende aspecten van backstage (grime, decor, kostuum) en

speciale rondleidingen door het museum.

&#9679; Verder vind je de onweerstaanbare combinatie van DJ T-mus en een bar in de foyer, of bij

mooi weer in de sfeervolle tuin!



ETEN MET CAST EN CREW

Voorafgaand bestaat de mogelijkheid om samen met de acteurs en crew te eten. Om 18.30 uur wordt een gezamenlijke maaltijd geserveerd. Hiervoor zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

INFO

Vrijdag 14 september, 20.00-23.00 uur

Theatermuseum, Herengracht 168

Zie www.n8.nl/salon voor kaartverkoop info en andere informatie
Fleur 11/09/2007 11:44

Reageer!



Publiek welkom!

PUBLIEK WELKOM BIJ TV OPNAME

Vanaf zondag 14 oktober is Tussen de Oren te zien bij Net5 met een serie van acht afleveringen. Joep van Deudekom en Rob Urgert zetten, na hun zeer gewaardeerde Onder de Tram, met Tussen de Oren de volgende stap.

De presentatoren nodigen elke week drie bekende Nederlanders uit die zij confronteren, verrassen en prikkelen met humoristische vragen en gesprekken over verbale en non-verbale communicatie. Via gesprekjes, filmpjes en experimenten worden gasten, publiek en de kijker geconfronteerd met hun eigen gedrag.

De gasten die je dit seizoen bij ons kunt verwachten zijn onder andere:
Art Rooijakkers, Toine van Peperstraaten, Victor Brands, Katja Schuurman, Froukje Jansen, Ronald Goedemondt, Goedele Liekens & Hans Sibbel.

Lijkt het je wat? Kom dan naar een van de opnames! Het programma wordt opgenomen in De Lichtfabriek in Haarlem (gratis parkeren en in de buurt van het station). Er worden twee afleveringen op een dag opgenomen (+- 16.00 uur/+- 20.00 uur). Je kunt naar een opname komen, maar bent natuurlijk ook van harte welkom bij beide opnames.

De opnames vinden op de volgende data plaats:

Zondag 30 september
Zondag 14 oktober
Zondag 28 oktober
Zondag 18 november

Wil jij een opname bijwonen, geef je dan op via tussendeoren@net5.nl, zodat we je op de gastenlijst kunnen zetten. Noem daarbij je naam, het aantal personen, opnamedatum en of je naar de eerste, de tweede of naar beide opnames wilt komen. Wij mailen je zo snel mogelijk een bevestiging en de exacte tijd.
TDO 05/09/2007 12:28

Reageer!



kostuums

Hallo!

Ik had even een vraagje, wie binnen een theater groep beslist eigenlijk waar de kostuums of de stoffen van de kostuums vanaf komen? Is dit de ontwerper, de naaister, of toch het bestuur ed?

Alvast bedankt!
TommyG 03/09/2007 15:46

Reageer!



HELP! Doorzichtprojectie

Eigenlijk een technische vraag....Ik ben bezig met een project waar ik op een doorzichtscherm van 10 x 8 moet projecteren in een zeer donkere ruimte. Er staat een sanyo 4500 ansi lumen beamer achter. Ik heb staaltjes gekregen van THEATEX voor het doek in 5 verschillende kleuren.
Het liefst zou ik natuurlijk de donkergrijze pakken maar wat doet dit met mijn projectie. Iedereen zegt namelijk iets verschillends. Ik zou graag reactie krijgen van iemand die gewend is om met zowel witte als zwarte doorzicht te werken. Bij voorbaat dank!
niels 02/08/2007 10:19

Reageer!



Op zoek naar een acteur,actrice of figurant?

Wij willen u graag kennis laten maken met TVTalent. TVTalent.nl is dé database voor televisie en filmmakers en biedt een breed scala aan van TVTalenten. Bent u op zoek naar jonge, oude, dikke of dunne acteurs, presentatoren, muziekanten of comedians? Of u zoekt misschien dansers voor een nieuwe videoclip? U vindt ze op TVTalent.nl!

U kunt 24 uur per dag gratis gebruik maken van onze service. Als u een geschikt talent gevonden heeft dan kunt u hem of haar boeken. Dit gebeurt middels een
e-mail welke via TVTalent gratis naar het desbetreffende talent doorgestuurd wordt. Dit om de privacy van de talenten te waarborgen.

Het grote voordeel van TVTalent.nl is dat er geen bemiddelingskosten worden berekend. U komt direct in contact met het talent. Samen bepaald u vervolgens wat en of er een vergoeding zal zijn. Dit alles in tegenstelling tot een castingbureau waarbij altijd een vergoeding gevraagd wordt.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op www.TVTalent.nl en ontdek zelf het grote gemak van onze service.

Met vriendelijke groet,

TVTalent
TvTalent 25/07/2007 13:14

Reageer!



Oprichting nieuwe toneelgroep

In oprichting: doorlopende improvisatie-toneel/theatergroep in Utrecht in persoonlijke sfeer. Anders dan het huidige aanbod op acteergebied. Zowel plaats voor lachen/gieren/brullen als het serieuze werk. Geïnteresseerd, meld je (vrijblijvend) aan op http://groups.yahoo.com/group/toneelgroep-utrecht/ of mail naar radamstra@hotmail.com. Liefs, Renée.
Maysun 06/07/2007 21:56

Reageer!



< vorige - pagina 3 - volgende >

praat mee

schrijf een mini