oude meuk

Makers

Karina Kroft

Karina Kroft

Regisseur (geboren 01/10/1974, Venray)
Regie-opleiding Amsterdam, lichting 2002

Karina Kroft maakte na haar afstuderen onder andere voorstellingen bij het NNT, de Toneelschuur en op het Oerol Festival. Ze zet graag haar tanden in klassiekers, maar behandelt ze niet als heilig. Niemand kan zo rigoureus schrappen als Karina Kroft. Haar ensceneringen zijn hedendaags en vaak voorzien van een muzikale omlijsting. Een terugkerend thema in haar voorstellingen is de strijd tussen de seksen. Daarnaast heeft ze een fetisj voor Marilyn Monroe en voor alles dat glamour is.


Artikelen

Karina is lekker druk

Karina Kroft heeft deze lente twee regies op stapel staan. Begin mei gaat 'Spell m-a-n' in première in de Toneelschuur, naar een tekst van de Vlaamse auteur Paul Pourveur. Niet de meest toegankelijke Nederlandstalige schrijver, maar daar weet Karina Kroft wel raad mee. Michiel Huisman maakt zijn theaterdebuut en Ricky Koole is behalve als actrice ook als zangeres te bewonderen. Bij Tryater is Kroft ondertussen bezig met een Friese versie van 'Drie Zusters', of te wel 'Trije Susters.' Dat wordt interessant, want Kroft haat Tsjechov. En snakken naar de grote stad, zoals de zusters dat doen, is op locatie ‘tichtby de Werpsterhoeke’ ergens in de omgeving van Leeuwarden natuurlijk een stuk veelzeggender dan in de schouwburg in Amsterdam.

• 30/04/07

Karina begint voor zichzelf

Karina heeft een eigen groep opgericht: Yana's huis. Samen met Martine van As, die als dramaturg betrokken is, wil ze bewerkingen van klassiekers en modern repetoire gaan brengen. Hun eerste voorstelling wordt 'Julius Caesar', vanaf 27 oktober in De Brakke Grond in Amsterdam.

• 27/09/04

Interview

Moose interviewde Karina tijdens De Regiedagen 2002

lees verder > • 15/06/03
error number: 256
description: MySQL error 'The SELECT would examine more than MAX_JOIN_SIZE rows; check your WHERE and use SET SQL_BIG_SELECTS=1 or SET MAX_JOIN_SIZE=# if the SELECT is okay'
in Query: 'SELECT MAKERCROSS.VOORSTELLINGID, 1VOORSTELLING.VOORSTELLING, 1VOORSTELLING.UITVOERENDE, DATE_FORMAT(1VOORSTELLING.EINDDATUM, '%d/%m/%y'), DATE_FORMAT(1VOORSTELLING.BEGINDATUM, '%d/%m/%y'), 1VOORSTELLING.SPEELLIJSTURL, 1VOORSTELLING.EIGENURL, MAKERCROSS.ROL, MAKERCROSS.OPMERKINGEN, MINIREC.MINIRECID, COUNT(*) FROM MAKERCROSS LEFT JOIN MINIREC ON MAKERCROSS.VOORSTELLINGID = MINIREC.VOORSTELLINGID LEFT JOIN 1VOORSTELLING ON MAKERCROSS.VOORSTELLINGID = 1VOORSTELLING.VOORSTELLINGID WHERE MAKERCROSS.MAKERID = 5 AND 1VOORSTELLING.VOORSTELLINGID = MAKERCROSS.VOORSTELLINGID AND 1VOORSTELLING.BEGINDATUM <= '2013-04-10' AND 1VOORSTELLING.EINDDATUM >= '2013-03-10' AND 1VOORSTELLING.STATUS <> 0 GROUP BY VOORSTELLINGID ORDER BY 1VOORSTELLING.PDATUM DESC'
errfile: /home/httpd/web08333/data/DBUtilsV2.0.php
line number: 71
Page name: /inhoud/aanbod/makers/maker.php
Browser: SiteSucker/2.3.6
Referer: http://www.moose.NL/inhoud/aanbod/makers/

praat mee

schrijf een mini