oude meuk

Makers

Olivier Provily

Olivier Provily

Regisseur (geboren 23/09/1970, Tunis (Tunesië))
Regie-opleiding AHK, lichting 2001

Olivier Provily studeerde Ontwikkelingssociologie in Wageningen voordat hij naar de Regieopleiding in Amsterdam ging. Zijn afstudeervoorstelling 'Oorlogje' uit 2001 leverde hem de Ton Lutz Prijs op. Sindsdien regisseerde hij ondermeer bij Orkater, het Nationale Toneel en Toneelgroep Amsterdam. In 2005 werd hij vaste regisseur bij het Zuidelijk Toneel en lid van de artistieke raad. In zijn werkt overheerst minimalisme en is vaak een politieke ondertoon te vinden. Het verlangen naar liefde en intimiteit vormt een terugkerend thema.


Artikelen

Zuidelijk Toneel ontslaat Provily

Regisseur Olivier Provily is ontslagen bij Het Zuidelijk Toneel. Per 1 augustus zal hij het gezelschap en de artistieke raad verlaten. De regie van 'de Pelikaan' zal hij nog voltooien. Gerard Tonen, zakelijk leider van Het Zuidelijk Toneel, noemt als reden van het ontslag "een vastgelopen samenwerking." Of er een vervangende regisseur komt bij HZT, is nog niet bekend.

• 15/03/07

Provily regisseert Strindberg

Provily zal zich in zijn volgende productie bij het Zuidelijk Toneel storten op 'De Pelikaan' van de Zweedse auteur en notoir opiumgebruiker August Strindberg. Het stuk uit 1907 is onderdeel van Strindbergs vier kamerspelen ('Onweer', 'Het verbrande huis' en 'De Spooksonate') en gaat over verstikkende en destructieve familierelaties. Aangezien geruchten gingen dat de repetities van Provily’s voorstelling 'Lichaam' geteisterd werden door conflicten tussen regisseur en spelersgroep, zal Provily bij 'De Pelikaan' ongetwijfeld veel uit zijn eigen recente regie ervaring kunnen putten. Een theatergezelschap is tenslotte ook een soort familie... 'De Pelikaan' gaat 5 april in première en zal daarna een kleine zaal tournee maken tot en met 31 mei.

Koningsmoord afgelast,

De lang aangekondigde regie van Pasolino's 'Koningsmoord' bij Toneelgroep Amsterdam is van de baan. Ergens in maart is om diverse redenen besloten niet voor Pasolini te gaan. Olivier gaat 'Oom Wanja' regiseren, dat mooi in het verlengde ligt van zijn fascinatie voor Fosse.

• 11/06/04

ZT Hollandia wil Provily

ZT Hollandia gaat onder Matthijs Rümke meer met jonge makers werken. Bovenaan het verlanglijstje staat Olivier Provily. Provily is gevraagd als vast regisseur en lid van de artistieke raad van het gezelschap en dat wordt met klaroengeschal aangekondigd. Na een nachtje bedenktijd heeft Olivier ja gezegd.

• 03/11/03

Interview

Moose interviewde Olivier op De Regiedagen 2001

lees verder > • 15/06/03

Ton Lutzprijs

Olivier won in 2001 de Ton Lutzprijs

Dossier Toneelprijzen • 15/06/03
error number: 256
description: MySQL error 'The SELECT would examine more than MAX_JOIN_SIZE rows; check your WHERE and use SET SQL_BIG_SELECTS=1 or SET MAX_JOIN_SIZE=# if the SELECT is okay'
in Query: 'SELECT MAKERCROSS.VOORSTELLINGID, 1VOORSTELLING.VOORSTELLING, 1VOORSTELLING.UITVOERENDE, DATE_FORMAT(1VOORSTELLING.EINDDATUM, '%d/%m/%y'), DATE_FORMAT(1VOORSTELLING.BEGINDATUM, '%d/%m/%y'), 1VOORSTELLING.SPEELLIJSTURL, 1VOORSTELLING.EIGENURL, MAKERCROSS.ROL, MAKERCROSS.OPMERKINGEN, MINIREC.MINIRECID, COUNT(*) FROM MAKERCROSS LEFT JOIN MINIREC ON MAKERCROSS.VOORSTELLINGID = MINIREC.VOORSTELLINGID LEFT JOIN 1VOORSTELLING ON MAKERCROSS.VOORSTELLINGID = 1VOORSTELLING.VOORSTELLINGID WHERE MAKERCROSS.MAKERID = 3 AND 1VOORSTELLING.VOORSTELLINGID = MAKERCROSS.VOORSTELLINGID AND 1VOORSTELLING.BEGINDATUM <= '2013-04-10' AND 1VOORSTELLING.EINDDATUM >= '2013-03-10' AND 1VOORSTELLING.STATUS <> 0 GROUP BY VOORSTELLINGID ORDER BY 1VOORSTELLING.PDATUM DESC'
errfile: /home/httpd/web08333/data/DBUtilsV2.0.php
line number: 71
Page name: /inhoud/aanbod/makers/maker.php
Browser: SiteSucker/2.3.6
Referer: http://www.moose.NL/inhoud/aanbod/makers/

praat mee

schrijf een mini