oude meuk

Makers

Marcus Azzini

Marcus Azzini

Regisseur (geboren 08/10/1971, Sorocaba (Brazilië))
Regie-opleiding Amsterdam, lichting 2001

Marcus Azzini kwam in 1991 in Amsterdam en belandde na een aantal theateropleidingen uiteindelijk op de regie-opleiding. Daar zette hij samen met Olivier Provily en Lotte van den Berg ‘De Regiedagen’ op en werkte veel met Ola Mafaalani, vooral als vormgever. In 2001 richtte hij samen met Paulien Geerlings de groep Teatro op dat een alliantiepartner is van de Theatercompagnie. Teatro speelt nieuw repertoire en gaat losse en wisselende verbanden aan. Sinds 2005 is Marcus echt te hot voor woorden geworden: voor Rick Engelkes Producties regisseerde hij BN-ers in ‘Tape’ en ‘Sexual Perversity’ (de laatste in samenwerking met MTV).

www.teatro-online.com


Artikelen

Marcus regisseert Hair

Marcus Azzini gaat de nieuwe Nederlandse versie van de musical Hair regisseren. Moose hoopt dat Marcus voor veel naakt gaat zorgen. De musical, dit jaar 40 jaar oud, gaat 20 oktober in het Chassé theater in Breda in première. Hoofdrollen zijn voor Jelka van Houten en Oren Schrijvers. Ook oldschool idols ‘sterren’ Dewi Pechler en Joël de Tombe (u weet wel, die ene die de wildcard kreeg) zijn van de partij. Dialogen worden aangepakt door Ronald Giphart. Jan Rot levert nieuwe liedteksten aan. Spectaculair detail: Rodrigo Otazu gaat de kostuums ontwerpen.

www.hairmusical.nl • 19/08/07

Marcus naar Oostpool

Marcus wordt vanaf januari 2009 samen met andere minimaker Erik Whien huisregisseur onder Rob Klinkenberg bij Oostpool. Najaar 2007 maakt maximaker Rob meer plannen bekend.

Minimaker: Erik Whien • 08/06/07

Nog een prijs voor Marcus

Dat gaat goed, de tweede prijs voor Marcus Azzini. Dit keer de Wim Barry Perspektiefreis. Hij krijgt de prijs, 3500 euro en twee vliegtickets naar New York, voor zijn voorstellingen 'Liefdeslounge' en 'Pasolini'. De prijs, bedoeld voor "jong scheppend, niet zelf uitvoerend, theater- en muziektalent", wordt op 7 september aan Azzini uitgereikt. Azzini is van plan om rond kerst naar New York te gaan. In het voorjaar van 2004 maakt 'Liefdeslounge' een uitgebreide tournee door zijn geboorteland Brazilië. "Het begon met één voorstelling in Sao Paulo, maar de produktieleider is nogal actief geweest. We spelen nu ineens in zeven steden dwars door Brazilië."

Interview

Moose interviewde Marcus op De Regiedagen 2001

lees verder >> • 15/06/03

Oorlog

Marcus' speelt de voorstelling 'Liefdeslounge' gratis, als protest tegen de naderende oorlog in Irak.

Kort Nieuws • 15/06/03

Teatro

Marcus is samen met dramaturge Paulien Geerlings een gezelschap begonnen; Teatro. Teatro is een alliantie van de Theatercompagnie geworden.

www.teatro-online.com • 15/06/03

Top Naeff Prijs

Marcus kreeg samen met zijn jaargenoten Lotte van den Berg en Olivier Provily de Top Naeff prijs voor het organiseren en oprichten van De Regiedagen, die inmiddels al voor de derde keer gehouden worden.

• 15/06/03
error number: 256
description: MySQL error 'The SELECT would examine more than MAX_JOIN_SIZE rows; check your WHERE and use SET SQL_BIG_SELECTS=1 or SET MAX_JOIN_SIZE=# if the SELECT is okay'
in Query: 'SELECT MAKERCROSS.VOORSTELLINGID, 1VOORSTELLING.VOORSTELLING, 1VOORSTELLING.UITVOERENDE, DATE_FORMAT(1VOORSTELLING.EINDDATUM, '%d/%m/%y'), DATE_FORMAT(1VOORSTELLING.BEGINDATUM, '%d/%m/%y'), 1VOORSTELLING.SPEELLIJSTURL, 1VOORSTELLING.EIGENURL, MAKERCROSS.ROL, MAKERCROSS.OPMERKINGEN, MINIREC.MINIRECID, COUNT(*) FROM MAKERCROSS LEFT JOIN MINIREC ON MAKERCROSS.VOORSTELLINGID = MINIREC.VOORSTELLINGID LEFT JOIN 1VOORSTELLING ON MAKERCROSS.VOORSTELLINGID = 1VOORSTELLING.VOORSTELLINGID WHERE MAKERCROSS.MAKERID = 2 AND 1VOORSTELLING.VOORSTELLINGID = MAKERCROSS.VOORSTELLINGID AND 1VOORSTELLING.BEGINDATUM <= '2013-04-10' AND 1VOORSTELLING.EINDDATUM >= '2013-03-10' AND 1VOORSTELLING.STATUS <> 0 GROUP BY VOORSTELLINGID ORDER BY 1VOORSTELLING.PDATUM DESC'
errfile: /home/httpd/web08333/data/DBUtilsV2.0.php
line number: 71
Page name: /inhoud/aanbod/makers/maker.php
Browser: SiteSucker/2.3.6
Referer: http://www.moose.NL/inhoud/aanbod/makers/

praat mee

schrijf een mini