oude meuk

Makers

Boukje Schweigman

Boukje Schweigman

Theatermaker (geboren 1974, Zambia)
Mime-opleiding Amsterdam, lichting 2003

Mimer Boukje Schweigman kreeg in 2003 de Ton Lutz Prijs voor 'Klep' en voor de afstudeervoorstelling 'Benen', die ze samen met vormgever Theun Mosk maakte, won ze de Top Naeff Prijs. Schweigman, die nog steeds veel met Mosk samenwerkt, maakt ervaringstheater: associatieve voorstellingen waarin ze zoekt naar intimiteit en geborgenheid en waar de gedeelde ervaring tussen spelers en publiek centraal staat. Opvallend detail: de titels van haar producties bestaan altijd uit een woord.


Artikelen

Boukje en Bob

Boukje Schweigman en Theun Mosk zijn net teruggekomen uit New York waar ze met Performance-god Robert Wilson hebben gewerkt aan een concept voor Oerol 2008. Wouw, iets om naar uit te kijken!

• 19/08/07

Lariekoek over Boukje

Tijdens een gesprek met Boukje op theaterfestival Boulevard, bleek dat Moose het niet helemaal bij het juiste eind had. Boukje gaat niet naar Portugal, maar naar Spanje. Verder is ze wel gevraagd voor de jury van 'Voor de Leeuwen', maar heeft ze geen zitting genomen. Bij deze rectificatie.

• 11/08/04

Boukje naar Spanje

In december 2004 gaat Boukje naar Spanje voor een stage bij de Colombiaanse theatermaker Enrique Vargas. Vargas is theaterguru en het genie achter 'Oraculos', we hopen maar dat ze terugkomt.

Voorstellingen: Oraculos • 11/06/04

'Benen' in de prijzen

De voorstelling 'Benen' heeft de publieksprijs op festival 'Voix Gras' in Leuven gewonnen.

website 'Voix Gras' • 11/06/04

Boukje in de jury van voor de Leeuwen

Boukje zit in de jury van 'Voor de Leeuwen', een talentenjacht voor jonge makers georganiseerd door CJP en de Parade.

Voor de Leeuwen • 11/03/04

Interview Boukje Schweigman

Boukje Schweigman over niet kunnen kiezen, de hype en luisteren naar het lichaam.
-door Paulien Cornelisse

lees verder • 03/12/03

Internationaal succes voor Boukje

De voorstelling 'Benen' wordt ook in het buitenland overladen met prijzen. Op het International Festival of Monoplays in Minsk heeft de voorstelling de prijs voor beste solovoorstelling gewonnen. Eerder was Schweigmann genomineerd voor de prijs van beste jonge maker op het 'International Festival for Experimental Theatre' in Caïro.
De voorstelling gaat later dit seizoen nog in reprise, in de Serie Nieuwe Theatermakers

Prijzen

In 2003 won Boukje zowel de Ton Lutz Prijs als de Top Naeffprijs. Lees er meer over in ons Dossier Toneelprijzen:
Ton Lutz Prijs 2003
Top Naeffprijs 2003

• 14/10/03
error number: 256
description: MySQL error 'The SELECT would examine more than MAX_JOIN_SIZE rows; check your WHERE and use SET SQL_BIG_SELECTS=1 or SET MAX_JOIN_SIZE=# if the SELECT is okay'
in Query: 'SELECT MAKERCROSS.VOORSTELLINGID, 1VOORSTELLING.VOORSTELLING, 1VOORSTELLING.UITVOERENDE, DATE_FORMAT(1VOORSTELLING.EINDDATUM, '%d/%m/%y'), DATE_FORMAT(1VOORSTELLING.BEGINDATUM, '%d/%m/%y'), 1VOORSTELLING.SPEELLIJSTURL, 1VOORSTELLING.EIGENURL, MAKERCROSS.ROL, MAKERCROSS.OPMERKINGEN, MINIREC.MINIRECID, COUNT(*) FROM MAKERCROSS LEFT JOIN MINIREC ON MAKERCROSS.VOORSTELLINGID = MINIREC.VOORSTELLINGID LEFT JOIN 1VOORSTELLING ON MAKERCROSS.VOORSTELLINGID = 1VOORSTELLING.VOORSTELLINGID WHERE MAKERCROSS.MAKERID = 16 AND 1VOORSTELLING.VOORSTELLINGID = MAKERCROSS.VOORSTELLINGID AND 1VOORSTELLING.BEGINDATUM <= '2013-04-10' AND 1VOORSTELLING.EINDDATUM >= '2013-03-10' AND 1VOORSTELLING.STATUS <> 0 GROUP BY VOORSTELLINGID ORDER BY 1VOORSTELLING.PDATUM DESC'
errfile: /home/httpd/web08333/data/DBUtilsV2.0.php
line number: 71
Page name: /inhoud/aanbod/makers/maker.php
Browser: SiteSucker/2.3.6
Referer: http://www.moose.NL/inhoud/aanbod/makers/

praat mee

schrijf een mini