oude meuk

Festival

Uitmarkt 2003

De Koninginnedag van het culturele seizoen

De Uitmarkt is voor veel bezoekers al lang niet meer de start, maar eerder het hoogtepunt van het culturele seizoen. De toneelgezelschappen probeerden vorig jaar voor het eerst deze trend te keren door niet meer fragmenten te spelen, maar hele voorstellingen, onder de titel 'De Opening' in de theaters rond het Leidseplein. Er wordt al wel gesproken over een tweede editie dit jaar (voorlopige titel: 'De Verleiding'), maar het is op dit moment nog niet duidelijk welke groepen zullen spelen en wat de verbouwing van de Stadsschouwburg voor invloed zal hebben.

29/8/03 t/m 31/8/03

www.uitmarkt.nl.

Programma

De volgende voorstellingen spelen op Uitmarkt 2003

Hoofdprogramma:


Overige edities

Laatste Minirecensie

Boe!Boe!Boe!Boe!
Een kleine productie van Toneelgroep Oostpool door Remco Melles die ook wel bij mensen thuis gespeeld wordt. Het is te hoog gegrepen deze monoloog te spelen, meen ik. Melles moet in zijn eentje ontzettend hard trekken om de aandacht van het publiek vast te houden. De tekst van de monoloog helpt hem daar ook niet bepaald bij. Het enige wat hij doet is het verloop van een film beschrijven. Je gelooft niet dat hij het werkelijk zo belangrijk vindt wat er op het scherm gebeurt en we raken de draad van het verhaal kwijt. We stoppen met luisteren. Een grote uitdaging, maar mislukt experiment. (Phaedra, gezien 30/08/03)

in totaal 5 Minirecensies over dit festival  >>

Laatste artikelen

Nu ook thuis rottig zitten

Tijdens de Uitmarkt worden de oude stoelen van de Amsterdamse Stadsschouwburg verkocht. Voorbeelden van de verschillende sets zijn in de hal van de Stadsschouwburg te zien.Als je een stoel wilt kopen, kan je na betaling, de stoelen op vrijdag 5 september tussen 11.00 en 20.00 uur bij de Stadsschouwburg af komen halen. De stoelen zijn gedemonteerd, zodat ze gemakkelijk mee te nemen zijn. De stoelen gaan weg in sets van 2, 3 of 4 stuks en kosten € 20,-. € 30,- en € 40,-.

28/8/03 22:45

Programma voornamelijk bekend

Natuurlijk is het programma allang bekend, dat mag ook wel zo'n dag voor de Uitmarkt. We zijn zo druk met het verwerken van de Mid-Zomerfestivals (en natuurlijk ons redesign) dat we bijna de feestelijke opening van het nieuwe seizoen zouden missen. Dat kan natuurlijk niet. En hoewel de seizoensbrochures allang op ons bureau liggen, we de voorstellingen het afgelopen seizoen al hebben gezien en de fondsenlijst van de IFTB nu echt compleet is, zullen we ons toch in de Uitmarkt-waanzin storten. Waarom dan toch? Om een Amsterdamse Stadschouwburgstoel te bemachtigen, taart te eten bij Paul de Leeuw en het filmprogramma te doen. En omdat het Uitmarkt is.

28/8/03 22:40

Festivalscore

Programmering :Score: 40
Horeca :Score: 30
Waar voor je geld :Score: 50
Toegankelijkheid :Score: 40
Organisatie :Score: 35
Festivalsfeer :Score: 40

Gebaseerd op de score van 6 bezoeker(s).
Lees de publieksreacties.

Hoe deed Uitmarkt het op de festivalladder 2003?

praat mee

schrijf een mini