oude meuk

Festival

De Regiedagen 2003

Voorstelingen van regie-opleiding met speciale andacht voor de afstuderenden

Festival dat als showcase moet dienen voor de kersvers afgestudeerden van de Regieopleiding Amsterdam. Een paar jaar geleden besloten de regiestudenten dat ze een beetje ondersneeuwden in het ITs en de rest is geschiedenis. Afstudeervoorstellingen staan in de officiële theaters; Het Rozentheater en dit jaar ook Het Gasthuis. Voor de echte sfeer, kleine presentaties van eerderejaars en nachten lang witte wijn drinken moet je op de Lindengracht zijn; de repetitiesruimtes van de HKA zijn voor de gelegenheid omgetoverd tot bruisend festivalcentrum. Alles wordt door de studenten zelf georganiseerd, van posters plakken tot kaartjes scheuren, wat zowel in positieve als in negatieve zin te merken is.

13/6/03 t/m 27/6/03

www.regiedagen.nl

Programma

De volgende voorstellingen spelen op De Regiedagen 2003

Hoofdprogramma:

Randprogramma:


Overige edities

Laatste Minirecensie

ApplausApplausApplausApplaus
Stilte is lang, maar ik heb me niet verveeld. Er viel genoeg te koekeloeren naar de spelers. Welk boekje leest die en welke telefoon geeft dat mooie blauwe licht? Ik kreeg van alles een sportkampgevoel, lekker loom. Toen het koor eindelijk ging zingen overvielen mij spirituele gedachten, dat gebeurt als je even een kwartier stil bent, denk ik. Mooie effecten, mooi licht (was dat nu allemaal locatie licht? Kan me niet voorstellen), mooie vervreemding. (FB, gezien 25/06/03)

in totaal 11 Minirecensies over dit festival  >>

Laatste artikelen

Maxirecensie: Als 't licht wordt (2)

Na het bezoeken van een drietal ensceneringen van klassieke teksten, was de verwachting hoog gespannen voor wat Jetse Batelaan zou laten zien. De regisseur, die als een van de vijf studenten zijn afstudeervoorstelling tijdens de Regiedagen presenteert en die al gevraagd is door het duo Loes Luca en Arjan Ederveen en door Theatergroep Carver, baseerde zich niet op een toneeltekst, maar op een lied met de titel 'Als 't licht wordt'. Hij onderscheidde zich bovendien door op locatie te spelen. In de Hogendorp Sporthal kijken we op onze blote voeten en sokken zwijgend toe hoe een twintigtal mensen gaat slapen en weer ontwaakt.
-door Cecile Brommer

28/6/03 10:04

lees verder  >>

Maxirecensie: Als 't licht wordt

Er gebeurt weinig in de voorstelling 'Als 't licht wordt' die Jetse Batelaan presenteert tijdens de Regiedagen. Daardoor eisen details de aandacht van de toeschouwer op.
-door Derk Walters

28/6/03 09:56

lees verder  >>

Meer artikelen

Festivalscore

Programmering :Score: 30
Horeca :Score: 35
Waar voor je geld :Score: 30
Toegankelijkheid :Score: 25
Organisatie :Score: 30
Festivalsfeer :Score: 20

Gebaseerd op de score van 12 bezoeker(s).
Lees de publieksreacties.

Hoe deed De Regiedagen het op de festivalladder 2003?

praat mee

schrijf een mini