oude meuk

Festival

De Parade 2003

Langs Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam rondtrekkende theaterkermis.

Tsja, De Parade. Het meest zomerfestivallerige festival van alle zomerfestivals. De uitvinder van de formule, alhoewel bejaarden dan iets mompelen over Boulevard of Broken Dreams. De Parade strijkt achtereenvolgens neer in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Vroeger was alles beter, goedkoper en rustiger, ook op de Parade. De laatste jaren ontdekken grote gesubsidieerde groepen het festival om met nieuw publiek in contact te komen.

18/6/03 t/m 17/8/03

www.deparade.nl

Programma

De volgende voorstellingen spelen op De Parade 2003

Hoofdprogramma:

Randprogramma:


Overige edities

Laatste Minirecensie

ApplausApplausApplausApplausApplaus
mooie voorstelling en zeer op zijn plaats op de parade, alhoewel het zeker geen doorsnee 'parade-voorstelling'is.
Mooi spel van Henk Elich(waarom zien we hem nooit meer op de planken?)Mooie vondsten en een herkenbare heldere stijl, geen poespas. Je kan de penseelstreek van Uri Rapaport goed merken en de combinatie met Paula Bangels is meer dan een vluchtige samenwerking. De symbiose van vorm, spel, muziek en plezier levert een heerlijk half uur vermaak op. (TR, gezien 04/08/03)

in totaal 48 Minirecensies over dit festival  >>

Laatste artikelen

Hoogtepunt


Voor veel mensen toch onbetwist het Hoogtepunt van De Parade van dit jaar: de Page/Dove toilet-tent.

2/7/03 13:47

Programma

De Parade lijdt onder zijn eigen succes, het kan er veel te druk zijn. Op een verkeerde zomeravond lijkt het meer op het Leidseplein dan op een cultureel festival en veel mensen komen inmiddels alleen maar voor een avond zwieren in de zweef en een drankje met sfeer. Ga niet in het weekend en ga niet in Amsterdam, dan kom je nog eens ergens in.
Zo als altijd een Alex d'Elictrique voorstelling, dit jaar 'Knuckels'. Sabri Saad el Hamus speelt in 'Zico's sexual healing show', Sabri is leuk en Zico een oud-Bingo-personage, dit wordt vast gezellig. In Amsterdam staat 'Mijn opa de artiest', misschien wat te kwestbaar voor de Parade omgeving, maar wel speciaal. Don Duyns speelt echt in de tent van zijn opa!
'Picnic' van Vis à Vis is inmiddels wel de meest afgekloven voorstelling ever, ga liever naar Eaulala Produkties. Dat zegt u natuurlijk niks, maar hier gaan onder andere Malou Gorter en Juda Goslinga onder schuil. De voorstelling is "een interactief gokspektakel", dat klinkt wel erg naar 'Bingo' maar beter goed gejat dan slecht bedacht.

6/5/03 11:32

Festivalscore

Programmering :Score: 40
Horeca :Score: 40
Waar voor je geld :Score: 30
Toegankelijkheid :Score: 35
Organisatie :Score: 35
Festivalsfeer :Score: 45

Gebaseerd op de score van 27 bezoeker(s).
Lees de publieksreacties.

Hoe deed De Parade het op de festivalladder 2003?

praat mee

schrijf een mini