theaterpraat

Ruzie in de schouwburgtent

HOvdB_METLASERS.jpg

Mooie rel bij de koepelorganisaties: de SPTC (de organisatie die de Theater en Concertbon beheert) wil Yolande Melsert, directeur van het BPP (Bureau Promotie Podiumkunsten - o.a. organisator van de VSCD-prijzen) wippen en gaat daarin zover dat ze de financiering van die organisatie stopzetten. De theaterbon-gelden zijn echter de belangrijkste bron van inkomsten van het BPP en zonder moet de organisatie zichzelf opheffen. De ontslagbrieven zijn al de deur uit.

Achter de verstoorde verhoudingen tussen de organisaties zou een conflict zitten tussen Melsert en SPTC-directeur Hans Onno van den Berg. De kwestie kwam naar buiten door een email van BPP-bestuurslid Benien van Berkel. De VSCD heeft zich nu opgeworpen als bemiddelaar in het conflict, wat nogal geestig is, omdat Van den Berg daar óók directeur van is. Oh, en hij is pas "over een paar maanden" bereikbaar voor commentaar.

Het geblunder van de VSCD in deze wordt doorgezet met een blog van schouwburgdirecteur Leo Pot, waarin hij over de mail van Van Berkel zegt dat "Daaruit blijkt dat een universtitaire [sic] opleiding en intelligentie niet per definitie hand in hand hoeven te gaan". De sneer is inmiddels verwijderd, maar Pot leert the hard way dat er op internet geen eerste versies bestaan.

Op 16 november is de algemene ledenvergadering van de VSCD. Wordt dan ongetwijfeld vervolgd…

(En wie maakt er even een plaatje van Hans Onno als James Bond-schurk? Ah, dank Miel)

Simber op 19/10/2009 - 14:00   1 reactie

reacties

Melsert is okay. Dus moet van den Berg niet deugen.

Dick (niet geverifiëerd) 21/10/2009 - 16:55