over moose

FAQ

Veel voorkomende vragen over Moose

 • Waar komt de naam ‘Moose’ vandaan?

  We zaten in Café De Eland in Amsterdam en er moest een naam voor onze site bedacht worden. ‘Moose’ is de goedbekkende Engelse vertaling van ‘eland’, bedachten we vele biertjes later. De rest is geschiedenis.

 • Hoe lang zijn jullie al bezig met Moose?

  Sinds 1997. Onze oprichtingsvergadering in Café de Eland vond plaats op 10 oktober 1997. De site ging online op 30 oktober 1997, toen nog op huizen.dds.nl/~moose. Op 31 januari 1999 verhuisden we naar www.moose.nl.

 • Wie zijn jullie?

  We zijn Floortje Bakkeren, Miel de Zwart en Simon van den Berg. We hebben elkaar begin jaren negentig (vhvm) bij de studie Theaterwetenschap in Amsterdam ontmoet. Vroegere redactieleden waren Vonneke Beeker, Anna Bilker, LmR Düren en Vanessa Groenewegen. Daphne Richter was (heel even) onze zakelijke smurf. Respect.

 • Waarom maken jullie Moose?

  Omdat we het leuk vinden. Omdat we vinden dat theater leuk is en dat je er leuk over kan schrijven. Omdat we blaadjes maken leuk vinden, maar een vreselijke hekel hebben aan kopieerwinkels.

 • Waar is jullie kantoor?

  Moose heeft geen vast kantoor, maar bestaat mobiel en virtueel. Moose leeft op zolderkamers, in slaapvertrekken en alle andere plekken waar redactieleden en Moosers hun computer hebben staan. We zijn te bereiken via moose AT moose.nl.

 • Waar kan ik meer informatie vinden over de geschiedenis van Moose?

  Een aantal krantenartikelen gaat dieper in op het wezen van Moose. Zie de artikelen ‘Streef niet naar objectiviteit’ en ‘Wij hebben ontzettend de behoefte de hysterie op te zoeken’.

 • Hoe kom ik aan een Moose t-shirt?

  Zie hier onze nieuwe t-shirt winkel www.moose.nl/spullies/.

 • Kan ik een banner op jullie site plaatsen?

  Ja, dat kan. In ruil voor een klein bedrag krijgt u een banner voor uw bedrijf, organisatie of voorstelling op Moose, met een link naar uw eigen site.

 • Ik wil een Minirecensie overnemen in een persbericht of een subsidieaanvraag. Mag dat?

  Dat mag. Graag zelfs. U moet wel begrijpen dat een Minirecensie niet de mening van de redactie van Moose verwoordt. We zouden het dus prettig vinden als u bij uw citaat de initialen van de minirecensent, de rubriek ‘Minirecensies’, en het webadres van Moose (www.moose.nl) vermeldt.

 • Hoe kan ik Moose het snelst bereiken?

  Zie daarvoor de pagina contact. E-mail gaat het snelst.

 • Willen jullie informatie over onze komende voorstelling online zetten?

  We worden graag geïnformeerd over komende voorstellingen, maar we kunnen u niet beloven dat we over uw voorstelling publiceren. U kunt natuurlijk wel een banner plaatsen op Moose.

 • Why don’t you write in English?

  Because we’re not native English speakers and it takes a lot of time to translate everything. Besides, we wonder if comments on Dutch performances are really that interesting to foreigners.

 • Waarom schrijven jullie niet over cabaret, dans, films, televisieprogramma’s, popmuziek en restaurants?

  Wij geloven in toneel. Toneel is de mooiste, belangwekkendste, schoonste, belangrijkste en superlatiefste kunstvorm aller tijden. Daarmee overstijgt toneel al die andere kunstzinnige, culturele en culinaire uitingen in zo’n ruime mate, dat het ons koud om het hart wordt.

Moose op 15/04/2008 - 16:33